Sterkens Security - B-Rail
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

B-Rail

Geïntegreerde draaikruis-, fietssluis- én softwareoplossing voor NMBS

Sterkens Security leverde deze week een staaltje innovatie op bij één van de B-Rail sites van de NMBS, in Mechelen. Voortaan en voor het eerst wordt bij de spoorwegbeheerder de veiligheidscontrole op personen, nu ook toegepast op fietsen: draaikruis, fietssluis en software werden geïntegreerd in één centrale toegangscontrole.

Het toegangscontrolesysteem dat werkt met Desfire EV1 toegangskaarten en eID-paspoorten wordt algemeen gebruikt op de vier werkplaatsen van B-Rail waar motorstellen, locomotieven, motorwagens en rijtuigen onderhouden, hersteld en gerenoveerd worden. Op een site waar dagelijks 1.400 werknemers passeren, is veiligheid topprioriteit. Elke medewerker heeft steevast een badge op zak voor het in- en uitchecken bij toegangscontrolepunten. Enkel met een geldige kaart en wanneer er effectief een fiets gedetecteerd wordt, opent het draaikruis én fietssluis. Dankzij een vernufte detectiemethode is het voortaan mogelijk om ook fietsen zonder metaal, zoals carbon, te detecteren. Een sluitend systeem voor B-Rail.

 

De Desfire EV1 kaartlezers en de paspoortscanner werden naadloos geïntegreerd met de algemene beheersoftware van de NMBS. Bovendien werd er van de gelegenheid gebruikgemaakt om bijkomende veiligheidsmaatregelen door te voeren. Zo werd er een koppeling gemaakt met een IP-deurintercomsystemen en full HD-camera’s. Vanuit de controlekamer heeft de operator op elk moment zicht op wie in- en uitcheckt en kan bij gelegenheid nacontrole gedaan worden via opgenomen beelden.

 

De realisatie van intelligente toegangscontrole is in nauwe samenwerking met de IT-diensten van B-Rail tot stand gekomen. In amper zes weken wordt de tijd tussen bestelling en oplevering overbrugd. De harmonie tussen fabrikant, concept en integrator vormt de stuwende kracht achter deze realisatie. Sterkens staat hier in voor project engineering, integratie, onderhoud en servicing. Hun meerwaarde als integrator zit dus zeker in de complementaire producten en diensten die ze kunnen aanbieden, maar ook beslist in hun expertise met koppelingen en integraties.

Share:

Contacteer ons hier