Sterkens Security - Katoen Natie
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

Katoen Natie

Katoen Natie bouwt nieuwe magazijnen en kantoren in Beringen die gebruikt zullen worden voor de logistiek van het Belgische leger. Een eerste fase beslaat zo’n 30.000 m2, later zal de oppervlakte in totaal bijna 70.000 m2 bedragen. De site is vanaf nu volledig operationeel. De grote vereiste hier? Topbeveiliging van de goederen en opslagruimte.

Sterkens Security werd door Katoen Natie als beveiligingspartner gekozen omdat we werken onder de TAPA-A beveiligingsnorm. Sterkens Security hanteert klasse A, wat het hoogste beveiligingsniveau aangeeft. Dit betekent dat we volgens de strengste normen werken omtrent de beveiliging van faciliteiten en opslagplaatsen die goederen opslaan en transporteren.

 

Engineering en integratie

Bij Katoen Natie fungeren we als allround security partner. Wat betekent dat we een volledig beveiligingstraject uitstippelden, beginnend met het analyseren van de huidige situatie. Van daaruit beslisten we over een plan van aanpak en konden we vastleggen welke beveiligingsoplossing we hier zouden implementeren.

 

Camerabeveiliging over de hele site

In een eerste fase werd de volledige site van Katoen Natie uitgerust met camera’s die continu opnames maken. Elke centimeter van de site wordt in beeld gebracht. Die beelden kunnen realtime ingekeken worden. Bovendien worden ze voortdurend geback-upt, los van het net. Dat creëert de perfecte bescherming tegen hackers.

 

Ons camerabeveiligingssysteem is bijzonder flexibel en schaalbaar. Extra camera’s bijplaatsen vormt geen probleem. Zonder grote hardware aanpassingen of bijkomende servers kunnen we het systeem eenvoudig uitbreiden. Van een klein systeem kunt u uiterst gemakkelijk overschakelen naar een groot netwerk van camera’s.

 

Vooraanmeldsysteem

Wanneer een bezoeker zich aanmeldt, moet de toegang in twee fasen verleend worden. Wanneer de eerste partij de toegang toestaat, moet dit eerst nog worden bevestigd door een tweede partij. Daarna krijgt de bezoeker toegang aan de hand van bijvoorbeeld een QR-code, een badge … Die twee controlepunten garanderen een uiterst beveiligd toegangssysteem.

 

Continue optimalisatie

Als vaste beveiligingspartner houden we het volledige security netwerk voortdurend in de gaten. Dat staat ons toe om te optimaliseren of uit te breiden waar nodig.

 

Zelf op zoek naar een allround security partner, die volgens de hoogste beveiligingsnorm TAPA-A werkt? Laat ons even samenzitten!

Share:

Contacteer ons hier