Sterkens Security - Cuypers Vorkliften
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

Cuypers Vorkliften

Innovatie in de Antwerpse haven: tanken via Alfapass

Sterkens Security realiseerde deze maand een nieuwe Alfapass-innovatie in de Antwerpse haven. Voortaan en voor het eerst is bij Cuypers Vorkliften ook tanken mogelijk via de vermaarde Alfapass. 

Alfapass is de elektronische identiteitskaart waarop persoons- en bedrijfsgegevens worden opgeslagen. Het systeem is algemeen aanvaard in de hele haven en meer dan 30.000 havenarbeiders, chauffeurs en leveranciers hebben de kaart steevast op zak voor het in- en uitchecken bij toegangscontrolepunten. Dankzij een nieuwe en verregaande integratie is bij Cuypers Vorkliften voortaan dus ook tanken mogelijk. En dat via één en dezelfde kaart, zonder de inzet van separate tankkaarten en/of -badges. Een primeur voor de grootste haven van ons land.

 

Deze innovatie levert niet alleen alle mogelijke praktische data-on-card voordelen op voor de gebruiker; ze resulteert ook in de inbouw van bijkomende veiligheidsmaatregelen. De Alfapass is immers persoonsgebonden en kan niet door iedereen vrij gebruikt worden. Bovendien zijn alle geprogrammeerde registratie- en rapporteringfuncties die van toepassing zijn bij toegangscontrole, nu ook inzetbaar voor de monitoring van het brandstofverbruik van de verschillende users.

 

De realisatie is in nauwe samenwerking met tankinstallatiebouwer Hamer tot stand gekomen. In amper zes weken tijd werd de brug gelegd tussen eerste studie en oplevering. Sterkens Security staat op dezelfde site ook in voor de camerabewaking, inbraakdetectie en branddetectie.

 

De meerwaarde van Sterkens als integrator situeert zich enerzijds in de brede en complementaire producten- en dienstenportfolio die het kan aanbieden, maar anderzijds ook absoluut in de kennis en expertise met koppelingen en integraties. Het Sterkens-team staat in voor de opeenvolging van project engineering, integratie, onderhoud en servicing. De kracht van deze realisatie zit hem net als in andere projecten in de harmonie tussen fabrikant, concept en integrator. 

Share:

Contacteer ons hier