Sterkens Security - ZUIDERPOORT
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

ZUIDERPOORT

Kantorencomplex Zuiderpoort kiest voor slimme toegangscontrole

Zuiderpoort, een kantoorcomplex in Gent, huisvest 62.000 m2 aan kantoorruimte. Meerdere bedrijven en nog meer mensen komen hier elke dag binnen en buiten. Dat vroeg om geavanceerde toegangscontrole, een multi-user systeem dat altijd uitbreidbaar is.

Badgelezers met smart credentials 

De toegangscontrole werd geregeld via Bluetooth badgelezers. Het speciale aan die badges? Ze werken via smart credentials, waardoor medewerkers hun smartphone met Bluetooth kunnen gebruiken als toegangspas. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak zonder concessies te doen aan veiligheid.

 

Multi-user en multibeheer

Het systeem is ontworpen om door meerdere mensen beheerd te worden, die aan een groot aantal gebruikers toegang kunnen verlenen. De gebouweigenaar heeft de controle over het volledige systeem en kan per persoon toegang verlenen of beperken in verschillende zones en gebouwen. Bedrijven binnen Zuiderpoort kunnen ook hun eigen toegangsbeheer uitvoeren binnen de door de gebouweigenaar gestelde grenzen. Zo kan bedrijf A aan al zijn medewerkers toegang verlenen tot het eigen kantoor, en tegelijk de toegang tot andere kantoren of verdiepingen beperken. 

 

Het toegangscontrolesysteem omvat bovendien specifieke toegangsregelingen voor liften en verdiepingen, zodat niet iedereen toegang heeft tot dezelfde faciliteiten.

 

Videowall camerabewaking

Een uitgebreid camerasysteem werd geïnstalleerd, waaronder een indrukwekkende videowall om de gehele site in real-time te monitoren.

 

Centraal beheerplatform

Een van de grote voordelen van dit beveiligingssysteem is dat de gebouweigenaar alles centraal kan beheren via één platform. Dit biedt een aanzienlijke operationele efficiëntie.

 

Flexibel beveiligingssysteem

Het vernieuwde systeem heeft Zuiderpoort voorzien van een krachtige en flexibele beveiligingsinfrastructuur. De combinatie van Bluetooth-badgelezers en smart credentials heeft het toegangsbeheer vereenvoudigd en gemoderniseerd. Bovendien heeft het systeem de gebouweigenaar volledige controle gegeven over wie waar toegang toe heeft, wat essentieel is voor een complex als Zuiderpoort met meerdere bedrijven en divisies.

Share:

Contacteer ons hier