Sterkens Security - BCTN
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

BCTN

BCTN krijgt innovatieve beveiligingsoplossing voor toegangscontrole

BCTN, de grootste trimodale terminal gelegen aan het Albertkanaal te Meerhout, opent een nieuwe containerterminal bij BP te Geel.
Sterkens Security werkte een innovatieve beveiligingsoplossing uit voor de toegangscontrole van de site, die ook voorzien is van een hoge resolutie camerabewakingssysteem. Via het gebruiksvriendelijke Multi-Site beheerplatform kan BCTN beide terminals van Meerhout en Geel in één applicatie beheren, bedienen en opvolgen.

Sterkens stond in voor het totale beveiligingsconcept voor inbraakdetectie, brandalarmsysteem, camerabewaking en toegangscontrole. Het camerabewakingssysteem is van Speeddomes voorzien met auto-tracking, d.w.z. dat bij het detecteren van personen en voertuigen de Speeddome inzoomt op het object en het volgt. Deze Speeddomes werken met hetzelfde videomanagementsysteem als op hun tweede terminal te Meerhout.

 

De camera’s zijn voorzien van een zeer speciale technologie die het mogelijk maakt om in het donker perfect afgelijnde infrarood beelden te verkrijgen. Dit was speciaal op vraag van de klant omdat bij inbraakpoging de verlichting meestal wordt gesaboteerd.

 

Het toegangscontrolesysteem werkt met proximity badges, deze contactloze lezers geschikt voor buitenopstelling zijn bestand tegen regen, storm, vrieskoude en hoge temperaturen. Het systeem volgt de vrachtwagens en geeft via het beheerplatform aan waar de vrachtwagens zich momenteel bevinden.

 

In een volgende fase zullen deze transacties ook naar het softwarepakket van BCTN voor beheer van het transport worden gestuurd, zodat de systemen volledig zijn geïntegreerd. Sterkens leverde ook de robuuste slagbomen en zorgde voor het aanleggen van de glasvezelverbindingen op de site.

 

Voor beide sites werd een 24/7 servicecontract afgesloten. BCTN maakt ook gebruik van de supportafdeling van Sterkens Security.

 

Voor meer info, surf naar Made in de Kempen.

Share:

Contacteer ons hier