Sterkens Security - Wijngaard Natie Gent
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

Wijngaard Natie Gent

In de haven van Gent beheert Wijngaard Natie een magazijn van zo’n 25.000 m², waar dagelijks stock binnen- en buitengaat. Deze leverancier van geïntegreerde logistieke diensten zocht naar een uitgebreide oplossing om de veiligheid van hun waardevolle activa te waarborgen. Het bestaande branddetectiesysteem was niet up-to-date en voldeed niet aan de meest recente normen. Sterkens Security werd ingeschakeld om een geavanceerd branddetectiesysteem volgens de norm S21-100 te implementeren.

Installatie tussen lopende activiteiten

Een cruciale uitdaging lag in het feit dat het nieuwe branddetectiesysteem geïnstalleerd moest worden zonder de lopende logistieke activiteiten in het magazijn te verstoren. Dat betekende dat we aan de slag gingen in een volledig operationeel magazijn, tussen de in- en uitgaande goederen dus. Dit vereiste zorgvuldige planning en coördinatie.

 

 

Implementatie met ANPI

In samenwerking met keuringsorganisatie ANPI installeerden we het nieuwe branddetectiesysteem volgens de norm S21-100. Dit omvatte niet alleen het vervangen van het verouderde systeem, maar ook het waarborgen van naadloze integratie tussen de bestaande infrastructuur en de nieuwe beveiligingsoplossing.

 

 

Uitgebreide totaalbeveiliging

Naast het branddetectiesysteem werden aanvullende beveiligingslagen toegevoegd. Het magazijn van Wijngaard Natie werd voorzien van een geavanceerd inbraakdetectiesysteem en een toegangscontrolesysteem. Dit biedt niet alleen bescherming tegen brandgevaar, maar ook tegen ongeautoriseerde toegang en potentiële inbraak.

 

 

24/7 ondersteuning

Wijngaard Natie maakt gebruik van de 24/7 servicedesk van Sterkens Security, waardoor ze op elk moment toegang hebben tot deskundige ondersteuning en snelle interventie bij eventuele noodsituaties of vragen.

 

 

Beheer op afstand

Alle geïmplementeerde beveiligingssystemen zijn toegankelijk en beheerbaar van op afstand via smartphone, tablet of pc. Dit biedt de beheerder van Wijngaard Natie het gemak van realtime monitoring en controle.

 

 

Totale beveiligingsoplossing

Sterkens Security heeft met succes een geïntegreerde beveiligingsoplossing geïmplementeerd voor Wijngaard Natie, waarbij de focus lag op branddetectie, inbraakbeveiliging en toegangscontrole volgens de recentste normen. Dit project illustreert niet alleen de technische bekwaamheid van Sterkens Security maar ook ons vermogen om complexe beveiligingsprojecten uit te voeren zonder verstoring van operationele activiteiten.

 

 

Benieuwd hoe het er vanbinnen aan toegaat bij Wijngaard Natie? Check hun bedrijfsvideo.

Share:

Contacteer ons hier