Sterkens Security - Kuehne+Nagel Wallonië
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

Kuehne+Nagel Wallonië

Kuehne+Nagel kiest voor flexibele toegangscontrole met QR-code voor bezoekers

Waar bezoekers vroeger altijd moesten aanbellen of badgen vooraleer ze de site konden binnenrijden, maken ze bij Kuehne+Nagel vanaf nu gebruik van een toegangscontrolesysteem via QR-code. Sterkens Security ontwierp en installeerde een volledig elektronisch en traceerbaar systeem waarmee een bezoeker via een gepersonaliseerde QR-code automatisch toegang verleend wordt tot de site van 31.000 m² met 30 laadkades.

Na een structurele analyse bij Kuehne+Nagel bepaalde Sterkens Security welke toegangspunten voorzien moesten worden van slagbomen, poorten en draaikruis en welk type dat precies moest zijn. Daaraan koppelden we een geavanceerd toegangscontrolesysteem dat werkt via QR-codes. Doordat de toegangscontrole volledig elektronisch en automatisch verloopt, verloopt die nog sneller en flexibeler. Het systeem heeft een gegarandeerde werking, 7 op 7 en 24 op 24, over de gehele site.

 

Hoe werkt het QR-code systeem?

Een bezoeker of leverancier krijgt op voorhand of aan de receptie een gepersonaliseerde QR-code. Eens aangekomen aan de ingang, scant hij zijn code, waarna hij de site kan binnenrijden. Elke QR-code is gelimiteerd in tijd en plaats. De specificaties van elke code worden bepaald door Kuehne+Nagel zelf. Zij stellen via het centrale beheer in dat een leverancier bijvoorbeeld slechts 15 minuten aanwezig mag zijn op de beveiligde site. Vroeger of later, of op een andere dag kan hij de site niet binnen, want dan werkt de QR-code simpelweg niet. De QR-codes zijn met andere woorden personaliseerbaar per type bezoeker, per plaats en per uur. Qua veiligheid dus een uitermate goede zaak.

 

Multifunctioneel comfort

De scanners die we installeerden bij Kuehne+Nagel zijn futureproof waardoor in de toekomst fysieke dragers overbodig zijn. Geen badges, codes of munten meer, enkel smartphones. Dit bespaart niet enkel kosten, maar draagt ook bij tot het gebruiksgemak van medewerkers, leveranciers en bezoekers. De smartphone van medewerkers wordt via een Bluetooth verbinding herkend door de lezer. Badgen om de slagboom te openen wordt zo overbodig. Wanneer medewerkers toch nog met een badge werken, kan de scanner deze ook nog steeds perfect lezen.

 

De lezer is ook uitgerust met een IP deurintercom. Wanneer het zich voordoet dat er niet kan gebadget worden, moet u toch ook kunnen aanmelden. Ook de deurintercom is multifunctioneel. De console is zowel uitgerust met klavier, camera, badgelezer als zoekmodule om bijvoorbeeld een persoon of afdeling te achterhalen. De intercom is met het netwerk verbonden waardoor ook hier alles gelogd wordt. Door de 24/7 bewaking kan de site vanop afstand worden bestuurd.

 

Ondersteuning manuele bewaking

De bewakingsagenten van Kuehne+Nagel worden structureel ondersteund door performante technologie. Vanuit de control room hebben ze zicht op de volledige site. Het QR-code systeem mag dan wel geautomatiseerd zijn, er is nog steeds manuele interventie mogelijk, mocht dat nodig zijn. Zo kunnen ze nog steeds deuren, poorten en slagbomen openen en sluiten vanop afstand. Naast het QR-code systeem installeerde Sterkens Security ook bewakingscamera’s en een inbraakbeveiligingssysteem om het eigen personeel nog verder te helpen.

 

Innovatieve toegangscontrole in standaardpakket

Dit toegangscontrolesysteem – inclusief scanner, labelprinter en software – werd speciaal ontwikkeld voor Kuehne+Nagel en wordt nu standaard aangeboden binnen het pakket van Sterkens Security. Wanneer u ervoor kiest om dit systeem ook op uw site te implementeren, geniet u van een systeem volledig in eigen beheer, vrij van licenties, met snelle updates in functie van bijkomende noden. De service houdt technische interventies en support in.

 

Interesse in dit volledig automatische, traceerbare en flexibele toegangscontrolesysteem voor uw bedrijfssite? Maak nu een afspraak voor een demo en vrijblijvende informatie.

Share:

Contacteer ons hier