Sterkens Security - Koolputten
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

Koolputten

De Koolputten krijgt draadloze toegangscontrole dankzij Salto

De Koolputten te Waasmunster is naast een brasserie, feestzaal en exporuimte ook een Bed & Breakfast. Voor die laatste activiteit installeerde Sterkens Security een uitgebreid Salto systeem met hotelmanagement software. Op die manier kunnen klanten ook nog laat op de avond inchecken zonder dat er fysiek een medewerker aanwezig moet zijn.

Sterkens Security stond in voor het totale beveiligingsconcept voor toegangscontrole, camerabewaking en brandalarmsysteem. Dankzij Salto XS4 is het mogelijk om keyless in te checken bij de B&B. Het platform combineert krachtige elektronische deurcomponenten, randapparatuur en software voor op maat gemaakte elektronische toegangscontroleoplossingen. Perfect dus voor een plaats waar verschillende personen elk apart toegang nodig hebben.

 

Via de geïnstalleerde software stuurt de eigenaar van de B&B een sms naar de klant. XS4 herkent het Bluetooth-signaal van de smartphone van de klant en koppelt dat automatisch aan zijn of haar toegangsrechten. Permanentie is dus absoluut niet meer nodig, want zelfs laat op de avond kunnen gasten hun kamer binnen zonder enige manuele tussenkomst van een medewerker van de B&B.

Deze “sleutel” is bovendien uiterst betrouwbaar, zelfs wanneer iemand zijn smartphone zou verliezen of als hij gestolen wordt. Dankzij biometrie, die door steeds meer smartphonefabrikanten ondersteund wordt, kan een sleutel niet door een derde geactiveerd worden.

 

De camerabewaking bestaat uit 33 camera’s binnen en rondom het gebouw, hoofdzakelijk om een oogje in het zeil te houden tijdens grote evenementen en meetings. Op plaatsen waar veel volk samenkomt en ook nog eens overnacht, is brandbeveiliging onontbeerlijk. Sterkens Security werkte een concept uit voor branddetectie conform de normering S21-100. Alle gebouwen zijn bovendien voorzien van een inbraakalarmsysteem gekoppeld met de meldkamer. De eigenaars kunnen beroep doen op onze 24/7 supportdienst.

 

Tijdens de nieuwbouw plaatste Sterkens Security ook een werfcamerabewaking, die de werf overdag, maar vooral ’s nachts in de gaten hield.

Share:

Contacteer ons hier