Sterkens Security - NTB
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon
Sterkens colored icon

NTB

Centraal parkingbeheer met toegangscontrole voor NTB

De North Trade Building aan de Antwerpse Haven is een gebouw waar dagelijks duizenden mensen passeren. De nood aan een ondoordringbare perimeter was groot. Een sterke oplossing kwam er in de combinatie en integratie van inbraakbeveiliging, camerabewaking, toegangscontrole, deurintercomsysteem, parkingbeheer en brandbeveiliging.

De North Trade Building, een kantoorgebouw aan de Antwerpse Haven, telt een groot aantal bedrijven, een restaurant en parking. Na grondige analyse, bracht Sterkens de gevaren voor inbraak, vandalisme, brand en parkingbeheer in kaart.

 

Perimeterbeveiliging

De volledige perimeter werd beveiligd met inbraakdetectie, gekoppeld met de meldkamer. Een hoge resolutie camerabewakingssysteem legt elke (on)gewenste bezoeker vast op camera. De brandveiligheid wordt gegarandeerd door 160 geadresseerde rookdetectoren en bedienborden met LCD-scherm waardoor u bij brand onmiddellijk de exacte locatie kunt bepalen.

 

Geïntegreerd parkingbeheer

De verschillende bedrijven huren elk meerdere parkeerplaatsen waar ze de controle over willen houden, zodat er absoluut geen ongeautoriseerde bezoeker hun plaats inneemt. Puttend uit ervaring besliste Sterkens om een softwaremodule te installeren, naast de toegangscontrolesoftware, om één of meerdere parkings te beheren. Op die manier kan de parking ingedeeld worden in een aantal logische terreinen, met elk een bepaald aantal parkeerplaatsen.

 

Elke werknemer beschikt over een badge waarmee hij zich dient te identificeren bij het binnenrijden. Automatische nummerplaatherkenning en/of afstandstags in de wagen vormen een bijkomende optie.

 

De centrale gebouwenbeheerder kan het systeem via een mobiele app beheren. Hij bepaalt wie toegang krijgt tot een subparking. Het platform runt overigens in de cloud, waardoor een fysieke lokale server overbodig wordt. De bezetting van de parkeerruimtes wordt digitaal weergegeven, zo is er altijd een perfect overzicht van vrije en bezette plaatsen voorhanden.

 

Het grote pluspunt van Sterkens zit hier in de integratie van de verschillende beveiligingsaspecten in de volledige perimeter. Toegangscontrole wordt gekoppeld aan brandbeveiliging en parkingbeheer. Het bedrijvenpark sloot een 24/7 servicecontract af en maakt ook gebruik van hun helpdesk en support center.

Share:

Contacteer ons hier